3 av 6 poeng med hjem fra Trøndelag

2 kamper for damelaget og 1 kamp for herrelaget i helgen

Begge våre seniorlag tok i helgen turen til Trøndelag for å spille seriekamper. Damelaget spilte sine to første kamper for sesongen, mens herrelaget hadde singel kamp på Søndag.

For damene våre ble det en tøff start på årets seriespill i 2 divisjon. Lørdag var det Charlottenlund SK 2 som stod på motsatt banehalvdel. Kampen startet fryktelig tungt for våre damer og etter 11 minutter så ledet CSK 2 8-1. Etter 24 minutter tar vi timeout og etter dette hever laget seg betraktelig og vi vinner de siste 6 minuttene 6-0 som gjør at vi kan gå til pause kun 2 mål bak. I starten av 2 omgang så følger vi CSK 2 de første 6 minuttene. Da får vi 2 to minuttere i løpet av kort tid og denne perioden utnytter CSK 2 godt og drar ifra så etter halvspilt omgang leder de med 22-12. Resten av kampen blir en formalitet for hjemmelaget og er på det meste oppe i en 12 måls ledelse. Vi scorer de 3 siste målene i kampen så sluttresultatet blir 31-22. Målscorere LFH09: Julie Bergum Pettersson (4), Andrine Juvodden (3), Cathinka Revlem (3), Inez Hjemås Fagermo (3), Astrid Flægstad (3), Anna Aurora Tvedt (2), Aurora Grimsrud Steinslien (2) og Maya Christin Kristiansen (2).

Søndag var det et godt Byåsen lag som stod på motsatt side. Denne kampen startet også tøft for våre damer, og Byåsen gikk raskt opp til en 4-1 ledelse. Men i motsetning til lørdag så hang jentene seg raskt fast resultatmessig og lagene fulgte hverandre tett resten av omgangen. Etter en god avslutning på første omgang så går vi til pause med en 13-14 ledelse. I andre omgang så går vi ut i 100 og etter 8 minutter så har vi opparbeidet oss en 5 måls ledelse 16-21. Utover i omgangen så svinger kampen veldig for vår del og etter 27 minutter har Byåsen snudd kampen og leder 29-28. Vi biter oss allikevel fast og vi utligner til 30-30 med 45 sekunder igjen. Dette resultatet står seg kampen ut og vi kan ta med oss et velfortjent poeng hjem til Lillehammer.

Målscorere LFH09: Sigrid Nordhopbakk (8), Cathinka Revlem (6), Karen Emine Rekslen (5), Anne Marthe Torp (3), Anna Aurora Tvedt (3), Julie Bergum Pettersson ( 3), Maya Christin Kristiansen (1) og Sann Knai Nilsen (1).

Hovedtrener Mads Rolander sier følgende om helgen: Mange spillere spilte sine første kamper på dette nivået i helgen og det var litt mye nervøsitet. I perioder så viste laget hvilket potensiale det har og spesielt forsvaret stod godt. Søndag klarte laget og nullstille seg og ikke minst senke skuldrene. En fantastisk innsats mot et veldig bra Byåsen lag førte til 1 poeng. Dette var en skikkelig laginnsats krydret med 8 flotte scoringer av Sigrid på høyre kant.

Herrelaget vårt tok turen oppover med toget på lørdag. De skulle spille en kamp i helgen og den var på søndag mot Sverresborg. Kampens første scoring gikk til Sverresborg etter 57 sekunder. Etter dette så scoret lagene 2 ganger hver og etter 4 minutter var stilling 3-2 til Sverresborg. Da bestemte herrene våre seg for at nok var nok og scoret like godt de 7 neste målene så stillingen etter 13 minutter var 3-9. Utover i omgangen så øker vi ledelsen og det er raskt ingen tvil om hvor poengene skal havne. Vi går til pause med en solid 10-21 ledelse. Andre omgangen blir en formalitet for våre herrer, gjennom omgangen øker vi ledelsen og vi kan reise hjem til Lillehammer med en bunnsolid 22-44 seier.

Målscorere LFH09: Magnus Sandvik Mangrud (10), Pelle Skorge (7), Kim Tajet Skaug (6), Kristian Skjåk Salsten (6), Sondre Brørby Fivelsdal (3), Audun Breen Røragen (3), Fredrik Kim Ødeli (2), Even Grønhovd (2), Petter Feiring Ellingsen (2), Simen Berntsen (2) og Mehdi Hashemi (1).

Hovedtrener Thomas Jonsdal sa følgende etter kampen: Dette ble en enkel seier for oss. Vi møtte et ungt Sverresborg som vi hadde full kontroll på fra start. Vi var aldri truet og kontrollerte kampen hele veien. Vi glipper litt bakover i perioder, men står generelt bra der. Fremover flyter det godt og spiller oss til veldig mange gode sjanser. Vel gjennomført kamp.

Nå er det NM kamper mot Rema 1000 motstand som står på programmet for begge våre seniorlag – damene tar imot Romerike Ravens på onsdag kl. 19.30, mens herrene tar imot Fjellhammer torsdag kl. 19.30. Begge kampene går på Jorekstad. Ta turen på cupfesten denne uken 🙂