Herrene troner fortsatt på toppen!

Med 21 poeng, og elleve spilte kamper kan det se ut som herrene regjerer trygt øverst på tabellen. Samtidig er det viktig å merke seg at Melhus med èn kamp mindre spilt, ligger hakk i hæl med sine 18 poeng. Det er stor spenning knyttet til herrenes neste kamper. Og ikke minst, jakten på gullet som kan føre dem tilbake i 1 divisjon!

Årets første kamp for herrene på hjemmebane!

Søndag 20 feb kl 13:30 møter herrelaget Charlottenlund 2. Den neste uka blir det et tett kampprogram for gutta som jakter på gullet! Kun to dager etterpå møter de Elverum 2. Kampen mot Elverum går av stabelen tirsdag klokka 20:00. Begge kampene spilles på hjemmebane
Charlottenlund ligger på 7 plass med 11 kamper spilt, Elverum ligger på 5 plass, med tolv spilte kamper.

Med andre ord er dette kamper flere kan forvente at gutta skal vinne!

«Det er dette som er skummelt for gutta nå» uttaler hovedtrener Thomas Jonsdal. «Det er nærmest forventet at de skal vinne hver eneste kamp fremover«

Presset ved å måtte vinne kamper, skal ikke undervurderes i de siste avgjørende rundene. Vi kan blant annet lære av herrelandslagets blemme mot Sverige under EM. Selv om kvartfinalen mot Sverige ikke nødvendigvis var en kamp man forventet at herrelandslaget skulle vinne, hadde de norske gutta relativt god kontroll frem til de siste 20 minuttene. Det var i de siste ti, ikke minst etter 56-57 spilte minutter at gutta, og deriblant kaptein Sagosen begynte å surre det fullstendig til.

«LFH09 er heldigvis ei trygg og god gruppe nå. Vi kjennetegnes av at vi vil hverandre vel! Motivasjonen for å komme på trening og ha god kvalitet på hver eneste trening, er mer merkbar i 2021 enn i 2020, da det virket som flere slet med motivasjonen» forteller Magnus Sandvik Mangrud. Magnus har til gjengjeld spilt stabile og gode kamper gjennom hele sesongen, og ansees av flere som en viktig stabilisator innad i laget.

Flere i troppen fokuserer på at herrelaget har en stor fordel ved at de har klart å beholde spillere som har vært med på opprykk og nedrykk tidligere

Samtidig som de har klart å hente inn viktige brikker fra blant annet nettopp Elverum. Her kan linjespiller Audun Breen Røragen nevnes som en vesentlig profil. Han er også en av spillerne med et svært offensivt hode. Audun er en av dem som eksplisitt uttaler at herrene har som mål å vinne alle kamper fremover!

Det er viktig å være offensiv hvis man skal satse!

Samtidig er det de med beina på jorda, som ofte står igjen i krigen når ting går oss imot, som kan bli avgjørende for laget som en helhet.
At en vinnerskalle som Audun fungerer såpass godt som han gjør, kan sikkert forklares med flere ting. Kontinuitet i treningsgruppa, og en trener som evner å få frem det beste i ham og resten av laget, er noe av det han selv forklarer suksessen på Lillehammer og Faaberg med. Rundt og i laget er det også flere som peker på en viktig suksessfaktor for herrelaget akkurat nå. Nemlig de lojale og lokale spillerne som hele tiden evner å ha ryggen, og som kan holde beina til vinnerskaller som Audun, på jorda. Kim Tajet, Kristian Skjåk Salsten, Kristian Fredrik Bakke, og ikke minst den særdeles viktige bautaen i mål Jørgen Bakke, er en av flere lokale profiler som har vært med på å gi spillere som Audun rom til å skinne.

Hvis man virkelig skal stikke av med gullet, er det avgjørende med rom for begge deler! Selv om gutta helt klart liker trening bedre enn fotoshoot, inviterer de hverandre med. Og de stiller opp, og klarer å ha det gøy! Tross litt stressende omstendigheter. De er nok fortsatt ikke er helt sikre på hva som venter dem i 2022!

Fv: Jørgen Bakke, Audun Breen Røragen, Kristian Magnus Bakke, Kristian Skjåk Salsten

Årets første seniorkamp blir altså på Jorekstad mot Charlottenlund som ligger som nr 7 på tabellen. Deretter venter Elverum. Forhåpentligvis etterfulgt av Spjelkavik søndag 27 februar.

Herrene starter derfor mest sannsynlig med tre kjappe kamper på hjemmebane. Så her går det slag i slag!

Vi håper vi kan ha de fleste kamper åpent for publikum, og at så mange som mulig vil være med å heie herrene ett, to, og kanskje også tre skritt nærmere gullet!

Hvis gutta klarer å legge ned innsatsen nå, blir det kanskje som GD skrev før jul:

«Sjekk den gleden – nå har vi alt i våre egne hender«. Link til artikkelen finner du her: https://www.gd.no/sjekk-den-gleden-na-har-vi-alt-i-vare-egne-hender/s/5-18-1441212

Hør hva Magnus Sandvik Mangrud sier om laget, og om året som har vært:

Kloke ord, fra en klok spiller som kjenner laget og treningskulturen i LFH09 godt


Sponsorer

Bli medlem i LFH09!

Møt opp på en av våre treninger hvis du ønsker å spille håndball!
Klubben er åpen for alle, og våre treningstider, samt kontaktinformasjon til trener på laget ligger tilgjengelig på en av våre lagsider. Håper vi sees :)

Bli medlem