Forventer en tøff start på året!

Gå ikke glipp av damenes aller første kamp på Jorekstad i 2022! Lørdag 26 februar kl 18:00 møter jentene våre Strindheim. Et lag som foreløpig ligger an til å kjempe om medalje. Dette kan bli en svært viktig kamp med tanke på damenes muligheter for å klatre oppover.

Årets første kamp på hjemmebane!

Vi satser på en heidundrandes åpningskamp for jentene 26 februar!
Damelaget er samtidig forberedt på et særdeles tøft oppgjør i årets første kamp. Allikevel forteller de at de er de klare for å gå hardere ut i 2022.

I de siste kampene før jul var tendensen at damene innledningsvis i kampene lå godt an. Men at de utover i kampen hadde en tendens til å miste grepet om matchen.
Med et relativt ungt lag, hvor flere spillere på tampen av sesongen ble hentet opp til A-laget, er det naturlig at flere bruker tid på å spille seg ordentlig inn. Fra tribunen så vi tendenser til høye skuldre. Et lag som virkelig hadde kunnet nyte godt av å ha et skikkelig hjemmepublikum i ryggen. Da damene tapte mot Orkanger som ligger nest nederst på tabellen, var det flere som påpekte at Orkanger stilte med et glitrende bortepublikum, som helt klart overkjørte vårt eget hjemmepublikum.

«Vi kan så klart ikke skylde på publikum når vi taper. Men vi har savnet litt trøkk fra tribunene på flere av hjemmekampene våre» sier Anna Feiring Ellingsen. «Det hjelper på, og gir oss ekstra mot når vi vet at vi har publikum i ryggen» avslutter hun.

Feiring av seieren mot Sverresborg!

Anna Feiring Ellingsen ble kåret til banens beste, etter god hjelp fra Maiken Bäärhielm og resten av laget. Dette var også en kamp hvor damene virkelig hadde med seg et publikum som gav dem det lille ekstra. Fra tribunen var det ingen tvil om at det engasjerte publikummet i denne kampen smittet over, også på prestasjonene innad i laget!
Damene har blant annet fått kritikk for at de feirer for lite. Dette er ikke Anna nødvendigvis enig i. «Gutta har jo et større publikum med seg fra tidligere også. Dessuten er de et samkjørt lag, siden flere av dem har spilt sammen over lengre tid. At vi jentene må bli flinkere til å feire hverandre, kan godt være. Men det er vanskelig å vise veldig stor entusiasme, når vi til tider kjenner på at vi har mistet store deler av publikummet vårt.»


Etter noen år med pause

Anna er etter noen år med pause og spill for Storhamar tilbake som en viktig joker som byen og damelaget burde ta godt vare på! I de siste kampene før jul var hun helt avgjørende i det offensive spillet. Hun er en uforutsigbar spiller, som tør å ta sjanser, samtidig som hun har rutine hun kan lene seg tilbake på når det trengs.

Ingenting er altså umulig når damene inviterer til sin første hjemmekamp på Jorekstad!
Hittil i sesongen har damene gjort det vel så bra mot flere av topplagene på tabellene. Samtidig som de har slitt mot de det er forventet at de skal slå. Per dags dato ligger damene på syvende plass med 8 poeng før de møter Strindheim som foreløpig ligger på fjerde plass med 12 poeng.

«Kampen mot Sverresborg er et godt eksempel på en kamp hvor flere ting klaffer» uttalte hovedtrener Mads Rolander etter seieren. Sverresborg ligger foreløpig som nummer fem på tabellen med sine 11 poeng. Altså hakket under damenes neste motstander Strindheim. Også de med èn mindre kamp spilt enn vårt kjære hjemmelag.

Vi håper at flest mulig vil ta turen og heie damene litt ekstra frem deres første hjemmekamp!
Selv om målet for sesongen aldri har vært opprykk, skal det påpekes at de stiller med et svært ungt lag. Å ta vare på de unge og lovende, tross litt startproblemer, kan jo også være lurt hvis vi har neste sesong i bakhodet.

Blandet stemning på fotoshoot med de unge lovende!

Sponsorer

Bli medlem i LFH09!

Møt opp på en av våre treninger hvis du ønsker å spille håndball!
Klubben er åpen for alle, og våre treningstider, samt kontaktinformasjon til trener på laget ligger tilgjengelig på en av våre lagsider. Håper vi sees :)

Bli medlem