Viktig poeng på hjemmebane!

Karen Emine Rekslen måtte se årets første damekamp for A-laget fra tribunen i helgen! Damene sikret seg heldigvis et viktig poeng på Jorekstad lørdag. Hør hva Karen hadde å si om uavgjort i damenes første kamp på hjemmebane i år.

Nære seier første kamp i 2022

Etter noen skikkelige oppgjør for gutta på hjemmebane var det endelig damenes tur! At damene var godt forberedt, var det ingen tvil om. Med nye mennesker både på og utenfor banen – viste jentene at de kan å multitaske. Ada fikset musikkanlegget for den nye speakeren, og Karen tok seg av instagram. Det var stor spenning knyttet til kampen etter en usedvanlig lang kamp-pause. Derfor var det også ekstra kult at laget kunne overraske både seg selv og publikum med hvor nære de kom seier mot topp 4 på tabellen. Flere håpet frem til de siste sekundene av kampen håpet at damene skulle stikke av med det siste poenget, og seier årets første kamp på hjemmebane.

«Vi fikk nå ett poeng og vi må være fornøyd med det, men i dag syns jeg to hadde vært bedre» Flere av tilskuerne tilstede kunne si seg enige i det. Sluttminuttene ble intense. Både hjemme og bortelaget hadde store muligheter til å sikre seg seieren. Spesielt i de siste 40 sekundene av kampen hadde begge lag gode muligheter til å avgjøre. Det var særlig èn situasjon med Mie Blegen Stensrud i de siste sekundene det henvises til når tapet diskuteres som lite fortjent. En relativt klar håndballregel er et man har krav på straffe hvis man i kampens siste spilleminutt blir taklet, og dermed blir hindret i å score.

En annen viktig regel som ble diskutert i lørdagens kamp, var dommerenes dømming eller telling av antall skritt. «At dommerne har lagt lista høyt denne kampen – er det ingen tvil om» kommenterer sportslig leder Ronny Kristiansen som mener at dømmingen på skritt, eller kanskje riktigere, den manglende dømmingen på antall skritt, ikke gikk i LFH’s favør.

Samtidig skal det sies at det er gøy for kampen at det legges opp til litt ekstra trøkk – og at en relativt tøff spillestil aksepteres begge veier. Hvem som får den avgjørende fordelen helt i slutten av kampen må nok bortelaget og hjemmelaget enes om å være uenige om.

Et nytt lag ankom Jorekstad

Èn ting det hvert fall ikke er noe tvil om, er at det var et nytt lag på banen i 2022! Damene som avsluttet 2021 med høye skuldre, og tap mot noen av lagene de virkelig skulle klart å kjempe bedre i mot, var tilbake med nye krefter. Unge spillere som Julie Bergum Pettersson, Sara Bjorli Lund, Aurora Grimsrud Steinslien og Ada Havn Børresen redder hverandre gang på gang ved å gjøre å de tøffe løpene tilbake i forsvar. De stanser på denne måten svært gode kontringsmuligheter for Strindheim. Ikke minst målvakten Vibeke Brendstuen må nevnes spesielt. Hjemmelagets pålitelige målvakter, inkludert Aurora Billvik-Kristiansen står en helt formidabel kamp!

Anna ble banens beste

Anna Feiring Ellingsen ble kåret til banens beste etter flere gjennombrudd hvor Strindheims forsvar rett og slett står sjanseløse igjen! Det er godt å se at hun har krutt i beina til tross for at hun er en av de få spillerne over 20 som dermed har gått glipp av treningsøkter med resten av laget. At hun også klarer å dra flere på laget med seg i sin offensive spillestil gav jentene energien som trengtes.

Gratulerer til Anna. Og til resten av laget! Dette var prakteksemplaret på en lagkamp. Det glitret mot og overskudd blant flere av de unge lovende. Hvis dette var lista, blir det virkelig spennende å følge med på hva mer jentene kan finne på å plukke opp av ermet i kampene som venter.

Anna feirer med sine lojale heiagjeng, og satte standaren for 2022! Resten av laget hang seg på, og det er tydelig at hele gruppa består av en gjeng som er villige til å kjempe om plassen på det nyetablerte A-laget.

Nedenfor kan du se et knippe bilder fra noen actionscener som oppstod i løpet av kampen. Tusen takk til GD, Kontorleverandøren, og Samuel Andersen for svært god dekning av kampen!

Les hva GD skriver om kampen her

Bilder og kommentarer fra lørdagens kamp


Sponsorer

Bli medlem i LFH09!

Møt opp på en av våre treninger hvis du ønsker å spille håndball!
Klubben er åpen for alle, og våre treningstider, samt kontaktinformasjon til trener på laget ligger tilgjengelig på en av våre lagsider. Håper vi sees :)

Bli medlem